Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Minder overlast

KAAG EN BRAASSEM – Uit het rapport 'Kaag en Braassem in beeld' blijkt dat inwoners zich minder vaak onveilig voelen. Uit de Veiligheidsmonitor 2013 blijkt dat tien procent van de inwoners zich wel eens onveilig voelt in hun buurt. In vergelijking tot 2011 is dit percentage met 5% gedaald.


Mensen ergeren zich het meest aan hondenpoep op de stoep, te hard rijden en parkeerproblemen. Maar ook worden klachten genoemd over onder meer rommel op straat, rondhangende jongeren en vernieling van straatmeubilair. Toch scoort Kaag en Braassem op deze gebieden beter dan vergelijkbare gemeenten in Nederland. De meeste meldingen van inwoners bij de politie gaan over vernieling, jeugdoverlast en geluidsoverlast.