Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Meer pogingen tot woninginbraken

KAAG EN BRAASSEM – Het aantal succesvolle woninginbraken neemt de laatste jaren af. Dat blijkt uit het rapport 'Kaag en Braassem in beeld'. Toch is er een stijging van het aantal pogingen tot inbraak. De meeste woninginbraken vinden plaats tijdens de ‘donkere maanden’; september tot en met januari. In Kaag en Braassem heeft met name het gebied en de kernen rond de A4 (Roelofarendsveen, Oude Wetering en Leimuiden) last van woninginbraken. Inbrekers komen veelal uit de grote steden. Zij stropen met hun auto's dorp na dorp af om op meerdere plekken in één nacht toe te slaan en vervolgens via de snelweg weer weg te vluchten. Dit heet mobiel banditisme.


Toch wordt er dus minder ingebroken en dat komt met name door de inwoners zelf; niet door de grotere pakkans van de politie. Inwoners nemen namelijk preventieve maatregelen. Om te voorkomen dat inwoners slachtoffer worden van criminaliteit nemen zij preventieve maatregelen, zoals het halen van waardevolle spullen uit de auto, het (beter) beveiligen van hun woning of het laten branden van licht. Hierdoor wordt het voor inbrekers lastiger om in een huis binnen te komen.