Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Minder snelheidsremmende maatregelen op Grietpolderweg

LEIMUIDEN – Op de Grietpolderweg verdwijnen enkele grote bakken die waren geplaatst om de snelheid van het passerende verkeer af te remmen. Het college van burgemeester en wethouders ging hier vorige week mee akkoord. Het verdwijnen van die bakken is een wens van een groot deel van de omwonenden, zo laat wethouder Yvonne Peters (VVD) weten.


De wethouder stelde, dat de gemeente de weg samen met een aantal inwoners heeft bekeken. Hierna volgde in het najaar van 2015 een bijeenkomst van de Dorpsraad Leimuiden. Peters: 'Als college hebben we gehoord dat de mening van de dorpsraad over de Grietpolderweg respresentatief was.' Wel waren er enkele mensen die de bakken liever zien blijven, zo beaamde de wethouder. Maar ook laat ze weten: 'In een democratie ziet niet iedereen altijd zijn individuele belang gehonoreerd. De inrichting die overblijft zorgt er voor dat het verkeer niet veel harder kan.' De bakken die weggehaald worden staan volgens de wethouder 'heel onhandig. Bijvoorbeeld net voor een weg die van links komt. Zo'n bak vergroot het gevaar, in plaats dat die de situatie veiliger maakt.' De maximumsnelheid op de Grietpolderweg blijft 30 kilometer per uur.