Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Aanplakborden voorgoed verleden tijd

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – Burgemeester Emile Jaensch piekert er niet over om aanplakborden neer te zetten, zodat voor- en tegenstanders van het verdrag met Oekraïne zich hierover kunnen uiten. Uit de woorden van de burgemeester wordt ook duidelijk, dat het in de toekomst niet meer gebeurt, dat deze aanplakborden tijdens gemeenteraadsverkiezingen worden ingezet.


Het referendum vindt plaats op 6 april en alle inwoners kunnen dan naar de stembus gaan, om te zorgen voor een opkomst van minimaal 30%. Raadslid Marcus Rolloos (VVD) vroeg of aanplakborden neergezet kunnen worden, om aandacht te geven aan dat referendum. Jaensch wil hier echter niets van weten. 'Heel veel gemeenten hebben besloten dat niet te doen. Ook deze gemeente. Democratie kost wat, maar je moet relativeren met de kosten die je wilt maken. Het gaat om duizenden euro's.' Volgens hem hangt er soms maar één biljet op aanplakborden in andere gemeenten. Jaensch: 'Er zijn zoveel andere kanalen waar dingen gezegd kunnen worden.'