Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Gaten in goede zorg

OEGSTGEEST – De rekenkamercommissie is er nog niet gerust op, dat de transformatie van de zorg ook echt effectief genoeg is. Dat blijkt uit het rapport 'Zorgen over transformatie', dat Rekenkamercommissielid Smallenbroek vorige week presenteerde.

Volgens Smallenbroek zijn er 'twee belangrijke tekortkomingen. Het afgelopen jaar is onvoldoende geïnvesteerd in de relaties met de organisaties in het dorp. Een goede relatie met die organisaties kan er toe leiden dat probleemsituaties vroeg kan worden onderkend, waardoor sneller hulp kan worden geboden en zwaardere zorg vermeden.' Hij vervolgde: 'Daarnaast weet de gemeente niet of het beleid met betrekking tot de zorg in alle gevallen succesvol is. Bijsturen kan ook niet in alle gevallen als budgetoverschrijding dreigt.'


Wethouder Marien den Boer (CDA) verzekerde, dat de zaken er inmiddels véél beter voor staan, dan toen de Rekenkamercommissie het onderzoek deed. 'Op het moment dat het onderzoek gepubliceerd werd, waren al een heleboel stappen gezet'. De gemeenteraadsleden houden de gang van zaken over dit onderwerp de komende maanden in de gaten.