Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Beste bruidsbloemisten openen winkel

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Op vrijdag 18 maart opende een nieuwe bloemenzaak de deuren. Eigenaresse Annemarie Kromhout-Hoekstra van Bloemen Service Nederland knipte op het bedrijventerrein Veenderveld 112A het lintje door.

Bloemen Service Nederland is al jaren actief, maar heeft zich tot nu toe gericht op zowel de zakelijke als de bruiloftenmarkt. Hierin maakt de onderneming furore; zozeer zelfs dat regelmatig particulieren aankloppen om een speciaal boeketje samen te laten stellen. En eigenlijk is het hebben van een bloemenwinkel al jaren een stille wens van Kromhout, zo laat ze openhartig weten.

Negen jaar geleden begon Kromhout met haar bedrijf; 'Het is fantastisch om een complete locatie van A tot Z aan te kleden. Of het nu gaat om een kasteel, beachclub of iets anders. In de loop der jaren hebben we een heel uitgebreide klantenkring; van de tandarts op de hoek tot bekende Nederlanders.' Landelijke publiciteit behaalde Bloemen Service Nederland met het huwelijk van de voetballer Eljero Elia. Iedereen sprak over de muur van 45 m2, die volledig versierd was met bloemen.

Ook van haar collega's kreeg Bloemen Service Nederland volop lof: in 2015 won het bedrijf de 'Dutch Wedding Awards'. Hierdoor gaan Kromhout en haar team door het leven als 'beste bruidsbloemisten van Nederland'. Ze genieten er nog steeds van: 'We willen de dingen doen, die je het gelukkigst maakt.' Over de opening van de winkel laat de eigenaresse weten: 'We zaten hier al met de maakplaats voor de boeketten. We kregen steeds meer mensen aan de deur. Stiekem was het al mijn droom om een winkel te hebben. Maar normaal is dat wel heel moeilijk; er zitten gigantisch hoge kosten aan je winkellocatie. Nu hebben we een winkel net naast onze maaklocatie en is het prima te combineren.'


Maar mag je wel een winkel voor particulieren hebben op het bedrijventerrein? Kromhout: 'Dat hebben we van tevoren volledig uitgezocht. De shop is voor ons ondergeschikt in omzet en aantal m2.' Wie de komende week de nieuwe winkel bezoekt, kan gebruik maken van een openingsaanbieding; het 'Veens bloemetje'; een heel scherp geprijsd fleurig bos met zoveel mogelijk bloemen van kwekers en groothandelaren uit de omgeving. Met een gratis vaas. Voor meer informatie: www.bloemenservicenederland.nl.