Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Even slikken voor melkveehouderijen

KAAG EN BRAASSEM – Het los laten van het melkquotum blijkt in de praktijk toch niet zo fijn te zijn, als van tevoren wordt gedacht. Dit laat Martijn van Os, bestuurslid LTO Noord afdeling Kaag en Braassem, weten.


Van Os: 'Iedereen dacht lekker alle remmen los te gooien en flink door te melken. Maar de prijzen voor zuivel staan onder druk, mede als gevolg van een hoge melkproductie, tegenvallende economieën en een Russische boycot.' Ook bleek de melkindustrie meer fosfaten te produceren, dan was toegestaan en dat heeft nog eens extra gevolgen, aldus Van Os. 'Het ziet er naar uit, dat we allemaal 4 tot 8% gekort zullen worden (in de fosfaatrechten, JD). Dat wordt even slikken, net als je denkt dat je je zaakjes goed op orde hebt met een nieuwe stal.'