Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Onrust over wegvallen thuiszorg

HILLEGOM – Nu de thuiszorgorganisatie TSN failliet is gegaan, dringt de tijd voor de gemeenten om alternatieve zorg te regelen. Nog maar vijf weken en dan zitten de mensen die het zo hard nodig hebben volledig zonder thuiszorg. In veel gemeenten neemt de organisatie Buurtzorg de medewerkers over van TSN, maar dat geldt niet voor de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, zo liet wethouder Annechien Snuif donderdag 17 maart weten.


De ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) is op dit moment in gesprek met andere zorgorganisaties om de taken van TSN over te nemen. Snuif informeerde: 'Buurtzorg heeft ons geen aanbod gedaan. We zouden ook niet op hun aanbod ingegaan zijn; ze vragen om een hoge transitievergoeding. Bovendien hebben we goede alternatieven. De ISD is met meerdere zorgleveranciers aan het onderhandelen. Die onderhandelingen hebben als uitgangspunt, dat de werknemer die de zorg biedt aan de cliënt, die zorg ook kan blijven uitvoeren.'