Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Kleurrijk mozaïek maken

HILLEGOM – Eindelijk is het er dan; een cursus om te leren hoe je een mozaïek kunt maken. In slechts drie lessen legt docente Anneke Blokker uit, wat de juiste techniek is. En na drie lessen heeft iedere deelnemer haar eigen mozaïek.


Mozaïeken zijn van alle tijden; ze lagen al in de luxe huizen in de oude Griekse en Romeinse tijd. Het was kunstenaar Gaudi, die het park Güell in Barcelona opsierde met zijn kleurrijke mozaïeken. Stap dus in zijn voetsporen en meldt u aan voor cursus 161.520 op www.hetraamhillegom.cc. Cursisten kunnen kiezen tussen het maken van een mozaïeken spiegel, grote schaal of vlinder. De prijs voor de driedelige cursus (tussen 40 euro en 60 euro) varieert; deze is afhankelijk van het te maken mozaïek. Vergeet bij inschrijving niet wat en in welke kleur u wilt mozaïeken. De driedelige cursus begint op vrijdag 1 april tussen 09:00 uur en 12:00 uur.