Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Versoepeling verkoop snippergrond met kabels

OUDE WETERING – Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de verkoop van 106 m2 aan grond en water. De bewoners van een woning aan de Klipper betalen 225 euro per m2 voor de grond en 10 euro per m2 voor het slootwater.

Eerder kwamen bij de gemeente klachten binnen over de dichte, halfhoge bosschages die op dit terrein groeien. Met de overdracht van de grond, gaat het gezin er voor zorgen dat het aangezicht een stuk beter wordt. Wel ligger er in de grond kabels van Liander, KPN en Ziggo. In het verleden was dit voor de gemeente een reden om niet over te gaan tot verkoop van dit soort stukjes snippergroen. Maar de tijden zijn veranderd. De nieuwe eigenaren stemmen er mee in, dat deze bedrijven onderhoud mogen uitvoeren aan hun kabels en onder die voorwaarde kan de grond in andere handen overgaan. Een zogeheten 'recht van onderstal'.


Burgemeester Marina van der Velde gaf donderdag 3 maart toe: 'Er zit een versoepeling in, waar het gaat om de verkoop van grond waaronder kabels en leidingen liggen. Het past in de filosofie van de gemeenteraad, om in principe 'ja' te zeggen tegen dingen en dan te kijken hoe het geregeld kan worden.' Biedt dit mogelijkheden voor mensen wiens aanvraag voor een stuk grond is afgewezen vanwege de aanwezigheid van kabels en leidingen? Van der Velde: 'Dat zou ik wel denken, ja. Het beleid is nu inderdaad soepeler.