Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Raad wil aanpak wachtlijst

JOEP DERKSEN

HILLEGOM – Een wachtlijst voor kinderen die hulp vragen vanwege kindermishandeling, verwaarlozing of misbruik is onacceptabel. De gemeenteraad nam unaniem een motie van VVD, GroenLinks en Bloeiend Hillegom aan, waarin wethouder Frits Roelfsema (CDA) werd opgeroepen om druk te zetten op de organisatie RDOG Hollands Midden. Hij moet bij die organisatie er voor pleiten, dat er een verbeterplan komt zodat de wachtlijsten bij zorgorganisatie Veilig Thuis voorgoed tot het verleden behoren.

Wat Roelfsema betrof hoefde die motie niet echt aangenomen te worden. Hij vond dat er al heel veel aandacht is voor het weghalen van de wachtlijsten, onder meer bij de Inspectie. Ook vond hij, dat Hillegom al 'ambtelijke en bestuurlijke druk had uitgeoefend' en vulde aan: 'In Alphen en Nieuwkoop heeft het al tot moties geleid. Ik ben niet tegen de motie, maar of het noodzakelijk is, is aan u om te bepalen.'


Maar de gemeenteraadsleden vonden, dat er niet genoeg aandacht kan zijn voor de zorg voor de allerzwaksten in de samenleving. De motie werd ingediend en door alle partijen ondersteund. Raadslid De Goeij (VVD) liet weten: 'We dienen de motie in. Samen met al die andere moties uit de verschillende raden zal het er hopelijk toe leiden dat bij de RDOG Hollands-Midden voortvarender te werk wordt gegaan. Er staan nog 108 kinderen op de wachtlijst, waaronder enkele al sinds december.' En raadslid Heemskerk wees er op, dat er niet alleen een intakegesprek moet komen met de kinderen die bedreigd worden door hun directe omgeving, maar dat zij vervolgens ook goede zorg en begeleiding moeten krijgen.