Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Kritisch over rotonde

HILLEGOM – Gemeenteraadslid Co Jansen (Bloeiend Hillegom) stelt kritische vragen over de gepresenteerde plannen met betrekking tot de derde fase van het N208 project. Hij wil dat het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk hier op reageert.

Vorige maand werden alleen bewoners tussen de Maarten Trompstraat en de komgrens met Bennebroek uitgenodigd op twee informatieavonden. De raadsleden kregen pas op het allerlaatste moment een uitnodiging, zo stelde Jansen. Daarom wil hij weten, waarom die informatieavonden niet eerder bekend zijn gemaakt. Ook vindt hij dat het college eerder gemaakte afspraken niet is nagekomen, door het nieuwe ontwerp eerst aan de gemeenteraadsleden te tonen, nog voordat dit idee aan omwonenden getoond wordt.


In plaats van een kruispunt met verkeerslichten komt op die locatie van de N208 een rotonde, maar Jansen vraagt zich af hoe lang zo'n rotonde meegaat en hoe het kan, dat er geen grond aangekocht moet worden voor de realisatie van de rotonde.