Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Nog geen openheid over advies Duinpolderweg

HILLEGOM – Wethouder De Jong moest zich tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 3 maart verantwoorden. De raadsleden wilden, dat hij goed duidelijk maakte wat zijn inbreng in de Stuurgroep Duinpolderweg is geweest. De politici zijn namelijk volledig afhankelijk van het handelen van deze wethouder, zo liet raadslid Van Heusden (Bloeiend Hillegom) weten, omdat 'de positie van de raad in dit proces is uitgehold'.


De Jong kon echter nog weinig informatie geven. Op 16 maart wordt een rapport over de Duinpolderweg openbaar, waarna de raadsleden op 29 maart een 'technische toelichting' krijgen. De dag er na, geeft het college een advies af over dit onderwerp, waarna er op 4 of 5 april een extra raadsvergadering wordt gehouden om dit onderwerp verder te bespreken. De Jong pleitte: 'Ik hoop dat we als gemeenteraad het liefst unaniem met een reactie komen richting de Statenleden van Verkeer en Mobiliteit van Zuid-Holland kunnen gaan.'