Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Volledig geloof in onderzoek

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Wethouder Dennis Salman legde deze maand maar wat graag een onderzoek voor aan de gemeenteraad, waaruit zou blijken dat er de komende jaren minder parkeerplaatsen nodig zijn. Dit onderzoekje wordt door bestuurders maar wat graag gebruikt, als reden om te schrappen in de hoeveelheid parkeerplaatsen.

Vanwege technologische ontwikkelingen, het vaker thuiswerken en het samen delen van een huurauto, zouden mensen geen eigen auto meer willen hebben. Dat wordt althans gesteld. Maar wie met zijn voeten in de klei staat, weet wel beter. Feit is, dat mensen steeds ouder worden en door de technologische ontwikkelingen langer mobiel blijven. En mobiel moeten blijven, want wie ouder wordt en met beperkingen te maken krijgt, moet dat volgens overheidsbeleid zo lang mogelijk zelfstandig of met hulp van buren en vrienden zelf zien te rooien. Ook is er de toenemende globalisering, waarbij mensen uit armere landen naar het rijkere westen komen, daar meer geld verdienen en dat willen uitgeven aan gemakszaken als een auto. Tot slot houdt het onderzoek geen rekening met de trek naar de Randstad en de leegloop van de dorpen uit provincies als Groningen en Drenthe. Meer mensen komen hier wonen en willen een auto om hun familie regelmatig te bezoeken.


Martijn Poth (LSNZ) stelde dan ook tijdens de vergadering van donderdag 17 maart: 'Er komt een toename van autogebruik. Senioren gaan meer autorijden.' Maar Salman stelde al zijn geloof in het onderzoekje, dat er minder auto's worden gereden in de toekomst. 'We laten het over aan de professionals.'