Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Weinig kans voor mensen met achterstand op arbeidsmarkt

OEGSTGEEST – Een aantal met een grote achterstand op de arbeidsmarkt wordt aan het werk gezet om mee te helpen met het groenonderhoud en het schoonmaken. Maar voorlopig kan de gemeente maar drie mensen aan het werk stellen, terwijl dit aantal over een aantal jaren al 25 personen moet zijn.


Wethouder Marien den Boer (CDA) erkende vorige week dan ook: 'Dat is een uitdaging. De SW (sociale werkplaats, JD) bedrijven zijn zich al aan het verleggen om gemeenten op die terreinen te gaan ondersteunen. Het gaat bij schoonmaak om maximaal drie banen die we kunnen creëren. We realiseren maar een klein deel van de 25 banen.' Van commerciële bedrijven valt niet veel te verwachten waar het gaat om het inzetten van deze mensen. Den Boer: 'Je mag blij zijn als er één iemand is die dat doet. Het andere alternatief is dat we mensen zelf in dienst gaan nemen. Dat lijkt ons geen verstandige keuze. De SW bedrijven hebben die ervaring om dat te doen. Voor die optie moeten we gaan.' Hij verzuchtte: 'Het wordt nog een heel karwei om die 25 garantiebanen te creëren.'