Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Wethouder wil niet praten

OEGSTGEEST – Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) piekert er niet over om met een projectontwikkelaar te praten over Hornveste. Volgens haar heeft zo'n gesprek geen enkele zin, nu de gemeente en de betreffende ontwikkelaar in een rechtszaak verwikkeld zijn.


Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) liet weten, dat het nog in 2012 was, toen er voor de laatste keer met deze ondernemer gesproken is. Ook raadslid Gerlof Kruidhof (PrO) vond het beter om te praten in plaats van te procederen. 'Nodig deze meneer uit voor een beeldvormende bijeenkomst over dit project.' Maar Tönjann liet weten, dat de gemeente in hoger beroep was gegaan om bij een andere rechtbank alsnog het gelijk aan haar zijde te krijgen. Volgens haar valt er niets te bespreken, want de projectontwikkelaar heeft al aangegeven, dat hij niet meer dan een bepaald bedrag wil betalen voor de over te nemen grond. En dat bedrag ligt ver onder wat de gemeente wil hebben. De wethouder riep de raad op om de projectontwikkelaar niet uit te nodigen voor een beeldvormende vergadering: 'Daarmee maakt u de positie van de gemeente zwakker.' Zij kreeg steun van een raadsmeerderheid.