Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 april 2016

Einde droom gezondheidscentrum

NOORDWIJK – Wethouder Hans Bakker ondertekende in mei vorig jaar, samen met het samenwerkingsverband Wantveld, een intentieverklaring om een gezondheidscentrum te realiseren op de locatie waar nu de Northgohal staat. Huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers zagen grote mogelijkheden om hun eigen 'multidisciplinair gezondheidscentrum' te realiseren, waar ook diëtisten en psychologen een plek konden krijgen. Tot zover de theorie; de praktijk blijkt een stuk weerbarstiger.

Vorig jaar liet Bakker nog weten: 'De rol van de gemeente is om te faciliteren. We denken aan een bouwplan met een combinatie van het gezondheidscentrum, samen met woningbouw. We betrekken de omwonenden er nauw bij. Ze moeten hun zegje kunnen doen en hun mening kunnen geven. Maar wat ons betreft zou het kunnen.’ De eerste ontwerptekeningen waren al klaar en de partijen hoopten, dat het gebouw er al in 2018 zou staan.


Maar het blijken allemaal onhaalbare dromen te zijn. De officiële reden die aangegeven is, waarom het multidisciplinair gezondheidscentrum er niet komt, is: 'onvoldoende financieringsmogelijkheden'. Er komt dus geen nieuwbouw op de locatie Northgo voor zo'n centrum. Maar wel heeft de gemeente plannen om daar woningen te bouwen. Een voorstel hierover wordt later dit jaar door de gemeenteraad besproken. Het college van burgemeester en wethouders belooft, dat de schietvereniging 'Blijf voor 't Land' op de huidige locatie gehuisvest mag blijven.