Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

De tocht naar nul kilo restafval

Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat zich samen met haar gezin honderd dagen lang inzetten om – als het lukt – nul kilogram restafval over te houden. Dus al het plastic, blik, karton, papier moet zo goed gescheiden worden, dat de normale vuilnisbak leeg blijft. Zij doet mee aan de '100-100-100-actie' en doet in het Witte Weekblad hier de komende maanden verslag van.

Deze week was mijn voornemen om niet alleen zo min mogelijk restafval te maken, maar ook het plastic afval te beperken. Dat is wel redelijk gelukt. Waar we normaal vier volle zakken plastic hebben in twee weken, hebben we er nu één zak minder. En hoe dat gelukt is? Ik heb onverpakte groente en fruit gekocht op de markt en plastic broodzakken hergebruikt voor bijvoorbeeld etensrestjes in de koelkast. Daarnaast hebben we ook minder fruitsappen gekocht en dus liggen er minder drankenkartons in het plastic afval. Ik vind dus dat we goed bezig zijn!
Deze week in totaal toch 650 gram restafval. Dat is deels ontstaan op zaterdagavond. Want een voetbalavond, in dit geval de Champions League finale kijken met het hele gezin, gaat natuurlijk niet zonder chips en borrelnootjes!

Yvonne Peters