Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Gemeente moet zich niet rijk rekenen

HILLEGOM – Met uitzondering van Bloeiend Hillegom steunde de voltallige gemeenteraad een motie over Voor- en vroegschoolse educatie. Het college van burgemeester en wethouders moet in september met een nieuw voorstel komen. Dat voorstel moet de uitspraken van Minister Asscher meenemen, waar het gaat om het nieuws dat de rijksoverheid 60 miljoen euro gaat betalen, zodat 'alle kinderen gebruik kunnen maken van kinderdagopvang'.

De motie werd ingediend door D66, CDA, BBH en VVD en ondersteund door meerdere insprekers die allemaal aangaven hoe belangrijk het is dat kinderen naar de opvang kunnen gaan. Inspreker Piet Penning, directeur SWH, werd nog even gegrild door raadslid Boschma (D66) die hem vroeg hoe het komt dat er 37 kinderen op de wachtlijst staan, als de opvang van kinderen zo belangrijk is. Hierop liet Penning weten, dat die kinderen nog geen twee jaar oud waren.


Wethouder Annechien Snuif waarschuwde, dat de raadsleden zich niet rijk moeten rekenen met de 60 miljoen euro van de rijksoverheid. 'We weten alleen dat dit jaar 10 miljoen beschikbaar is. 0,1% van dit bedrag is voor Hillegom. Dat zou 10.000 euro zijn en dat schiet niet op. We kunnen niet alle kinderen met zo'n 20.000 euro extra naar de opvang brengen. Dan kom ik terug naar de raad om extra budget te vragen.'