Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Bever Holding mag acht verdiepingen hoog bouwen op Gat van Palace

NOORDWIJK – Bever Holding mag op het Gat van Palace bouwen tot een hoogte van 28,4 meter, gelijk aan een gebouw van acht verdiepingen. Fractievoorzitter Roberto ter Hark vond dit donderdag 28 april onbegrijpelijk. Tijdens de gemeenteraadsvergadering liet hij weten: 'Hoe heeft de exorbitante verruiming van (de bouwmogelijkheden van, JD) Gat van Palace kunnen plaatsvinden?' 

Wethouder Hans Bakker liet weten, dat de toegestane hoogte van toekomstige nieuwbouw te maken heeft met rechten van meer dan 25 jaar oud. Deze maximum hoogte was al bepaald door de gemeenteraad in 1987. En hoewel de bouwvergunning van Bever in 2012 door de gemeente werd ingetrokken, bleven de bouwrechten volgens Bakker wel gehandhaafd. 'Op verzoek van de raad, om juridische procedures te voorkomen.' Ter Hark wil nu de onderste steen boven hebben. In mei moet de wethouder duidelijk maken wat de gemaakte afspraken zijn tussen voormalige wethouders en Bever Holding over de bouwhoogte. Ook moet Bakker dan uitleggen hoe het kan, dat op de nieuwe bouwtekeningen een bouwhoogte van 29 meter wordt aangegeven.