Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Groot onderhoud voor Beukenhof en De Greef

LISSE – De Stichting BESCAL krijgt een subsidie van 440.280 euro. Het grootste deel van dit geld wordt gebruikt voor beheer en onderhoud van de sociaal-culturele accommodaties. De kosten voor het groot onderhoud en de vervangingsinvesteringen blijken zelfs ruim twee keer zo hoog uit te vallen als was verwacht. In plaats van 53.000 euro, is er voor 125.000 euro uitgegeven.


Uit ambtelijke stukken blijkt, dat het voor de gemeente als eigenaar / verhuurder van de sociaal culturele accommodaties 'het niet langer verantwoord is om stichting BESCAL te vragen het groot onderhoud nog langer uit te stellen'. Vooral omdat op dit moment nog niet duidelijk is, wat er met alle sociaal-culturele accommodaties gaat gebeuren. Het meerjarenonderhoud in De Beukenhof en De Greef kan dus echt niet langer meer uitgesteld worden. Zo is er in De Greef houtrot ontdekt, moet het dak helemaal vervangen worden en de kozijnen geschilderd. In de Beukenhof zijn de automatische toegangsdeuren van beide ingangen defect en de vloerbedekking laat op meerdere plaatsen los.