Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Komst Hospice stap dichterbij

NIEUWE WETERING – Er is een grote kans dat het gebouw van de voormalige basisschool De Meerpaal (Noorddveenweg 12) tot de grond toe wordt afgebroken. Op dat terrein komt dan het Hospice Amandi, een plek waar mensen in hun laatste levensfase liefdevol verzorgd worden. Wethouder Floris Schoonderwoerd ondertekent woensdag 11 mei een intentieovereenkomst met vertegenwoordigers van Hospice Amandi om dit zorginstituut gerealiseerd te krijgen.

In 2013 deed de basisschool haar deuren dicht. Hospice Amandi ziet dit als een geschikte locatie om haar activiteiten op te zetten. Maar zoals het er nu naar uit ziet, niet in het oude schoolgebouw zelf. Alleen de bestaande draagconstructie en de heipalen blijven nog overeind staan, zo is de bedoeling. Tot voor kort hield het gemeentebestuur ook nog rekening met de mogelijkheid om extra woningbouw te realiseren naast het Hospice, maar van dat idee is nu afgestapt.


Het is nog niet duidelijk of en hoeveel geld de gemeente gaat bijdragen aan de komst van het hospice. Wethouder Henk Hoek informeerde donderdag 28 april: 'We willen meewerken, als de raad akkoord gaat met deze gang van zaken. Maar we laten de uitvoering aan de stichting over.' Hij vervolgde: 'De huidige locatie waar de school staat, wordt verkocht aan de stichting. Ze gaan gebruik maken van de heipalen van de vloer van het bestaande gebouw om daar een nieuw onderkomen te bouwen.' Of de omwonenden blij zijn met de komst van een hospice, waarbij regelmatig lijkwagens het gebouw zullen bezoeken, weet de wethouder niet. 'Mij zijn geen geluiden bekend dat er weerstand zou zijn tegen de komt van een hospice in Nieuwe Wetering.'