Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Raad pleit voor circulaire economie

LISSE – 'Economie is belangrijk voor onze gemeenschap, want het biedt ons werkgelegenheid. Maar zonder grondstoffen komt de economische motor stil te staan.' Met deze woorden diende gemeenteraadslid Erik Prins (D66) donderdag een motie in. De politieke partijen riepen het college donderdag 21 april op om bij de Economische agenda voor de Duin- en Bollenstreek ook aandacht te schenken aan de 'circulaire economie'.


De circulaire economie is een economisch systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseert en waardevermindering minimaliseert. Prins stelde: 'We willen de economie versterken, met behoud van de karakteristieke leefomgeving. Of het wordt waargemaakt, hangt af van de gemeenten. En dat is niet zonder zorgen. Iedereen heeft de komende jaren wat te bewijzen.' De motie werd zonder problemen aangenomen.