Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Alleen maar positieve geluiden over komst asielzoekerscentrum

OEGSTGEEST – Burgemeester Emile Jaensch heeft 'nog geen negatieve geluiden gehoord' over de mogelijk komst van 250 asielzoekers in de huizen van Rivierduinen. Ook niet van de omwonenden, zo liet hij vorige week weten. Maar illusies maakt hij zich niet: 'Ik verwacht wel, dat die negatieve geluiden nog komen'.

En dat zou zomaar kunnen zijn op maandag 13 juni vanaf 19:30 uur, wanneer de gemeente een informatiebijeenkomst houdt in Corpus over de komst van het asielzoekerscentrum, dat twee jaar moet blijven staan. Jaensch verwacht, dat de komende jaren niet alle 250 (stapel)bedden gevuld zijn, in verband met de doorstroming van personen.


Ook benadrukte hij, dat het niet zo zal zijn, dat de gemeente voor alle kosten opdraait. Alle 'voorziene' kosten worden betaald door het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en ook voor onverwachte kosten kan de gemeente waarschijnlijk bij het COA aankloppen. Uitkeringen voor de asielzoekers en statushouders worden niet betaald door de gemeente. Mochten ze een aanvraag doen voor een nieuwe woning, dan komen ze niet bovenaan op de wachtlijst te staan, zo informeerde Jaensch. Nog deze maand wil het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen over de komst van het asielzoekerscentrum, waarna de benodigde vergunningen worden afgegeven.