Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Kiezen tussen veiligheid en snellere bussen

OEGSTGEEST – De gemeente handhaaft niet, waar het gaat om scheurende bussen, die met 50 kilometer per uur voortrazen op de 30-kilometerweg De Lange Voort. De gemeenteraad moet binnenkort een keuze maken tussen een betere veiligheid voor de inwoners en een snelle busverbinding.


Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) liet aan de politici weten: 'De Lange Voort is een verblijfsgebied. Daar moet 30 km gereden worden, maar het gebeurt niet. Men geeft rechts geen voorrang. Dat blijft een probleem. Alle extra maatregelen (zoals verkeersdrempels, JD) betekenen automatisch een rem op de doorstroom van de bus. Het is nu een suboptimale situatie.' Ze pleitte er voor, dat het aantal bushaltes op de De Lange Voort vermindert van vijf naar bijvoorbeeld drie, 'want nu is er om de honderd meter een nieuwe bushalte'. Volgens Tönjann is het verdwijnen van buslijn 187 nog niet aan de orde. Maar een eventueel besluit van Arriva om al dan niet door te gaan met deze buslijn, hangt ook af van de verkeersmaatregelen die wellicht genomen worden in dit gebied.