Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

'Confronteer mensen met onveiligheid'

OEGSTGEEST – Een meerderheid van de politieke partijen lijkt voorstander te zijn van het mengen van voetgangers en fietsers in winkelcentrum De Lange Voort. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) pleitte hier vorige week voor. Hij stelde: 'Laat verkeersstromen door elkaar lopen en confronteer mensen met onveiligheid. Dat maakt mensen scherper op de situatie. We vinden dat fietsers en voetgangers op De Lange Voort gemengd worden. Dan hoeven die fietsers niet meer ver om te fietsen.'


Commissielid Mandema (CDA) vond dat 'prima, maar racefietsers mogen daar niet met 40 km per uur doorheen rijden.' Hij wees er op, dat handhaven op fietsers die nu al dwars tussen alle shoppers door heen crossen, vrij spel hebben. Ook raadslid Karin Rosdorff (LO) zag het idee wel zitten om voetgangers die 2 kilometer per uur lopen te mengen met fietsers die tien keer zo hard rijden. 'Maar of het kan, hangt af van hoeveel fiets- en autoverkeer je moet mengen.' Maar volgens haar moeten e-bikes 'en ander gemotoriseerd fietsverkeer' niet toegelaten worden.