Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Opvang jeugdige vluchtelingen al weer dicht

OEGSTGEEST – Er zijn zó weinig gegadigden om gebruik te maken van de vluchtelingenopvang in Teylingereind, dat deze faciliteit gesloten wordt. Het aantal minderjarige asielzoekers (ama's) is simpelweg te weinig om de kosten te verantwoorden voor het in stand houden van de opvang op deze locatie.


Burgemeester Emile Jaensch sprak hier vorige week over. 'De locatie Teylingereind wordt voorlopig gesloten vanaf begin juli. De instroom van de ama's blijft achter en deze zomer wordt een fors aantal van de jongeren die er zitten 18 jaar. De ama's zullen verhuizen naar andere plekken.' De afgelopen maanden is niet alles zonder slag en stoot gegaan, zo erkende Jaensch. 'De moeizame relatie met vrijwilligers wordt onderkend. Dat komt ook, omdat de instroom achterbleef bij de verwachtingen. Het aanbod van mensen (die vrijwillig wilden helpen met activiteiten voor de ama's, JD) was veel groter dan het verblijf en de wensen die deze doelgroep had.'