Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Allerlaatste kans voor K&O

OEGSTGEEST – Nog één keer probeerde de heer Van Rijn van de volksuniversiteit K&O het. Hoewel het einde van K&O officieel is aangekondigd, na afloop van het komende seizoen (juli 2017), blijven de vrijwilligers nog hopen dat de gemeente op het laatste moment een helpende hand toesteekt.


Het was niets minder dan een allerlaatste smeekbede, die Van Rijn uitte. Hij liet weten, dat zijn organisatie er alles aan gedaan heeft om de kosten te drukken en inkomsten te vergroten. De vrijwilligers zijn geïrriteerd door de houding van de gemeente om geen jaarlijkse subsidie van 20.000 euro te geven voor het behoud van K&O. Ze hebben nog eens gekeken naar dat bedrag en Van Rijn kon mededelen, dat K&O kan blijven bestaan, als de gemeente een jaarlijkse subsidie van 15.000 euro toezegt. Verschillende politieke partijen gaven aan nog een keer met het bestuur te spreken om te kijken of er om één minuut voor twaalf toch nog een oplossing kan komen om het verdwijnen van K&O af te wenden.