Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Fusie DOK en OPOO afgeketst

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – De fusie van het DOK en het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO) is voorlopig van de baan. Dat komt door een afwijzende houding van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen), zo informeerde wethouder Jos Roeffen (LO) vorige week.

Hij informeerde de raadsleden; 'Beide fusiepartners zijn bij het ministerie geweest. De kans op goedkeuring is zeer, zeer klein. Het bestuur van het DOK beraadt zich nu over wat er in de wet staat. De zaak staat even op hold, maar is niet van tafel.' Het DOK zit echter te springen om een fusie, want de verwachte leerlingenaantallen worden in 2017 bij lange na niet bereikt. Scholenfusie gaat over het algemeen niet zo gemakkelijk, maar in zogeheten 'krimpgebieden', waar steeds minder mensen wonen, zijn de overheidsregels voor scholenfusies minder streng. Maar die vlieger gaat hier in Oegstgeest niet op.


Roeffen: 'Het heeft ook te maken met wat het OCW interpreteert en wat er in de wet staat. Oegstgeest is geen krimpgebied en in krimpgebieden zijn de fusieregels tussen centraal bijzondere scholen en openbare scholen anders.' Het was de bedoeling dat de scholenfusie in zou gaan in het schooljaar 2017 – 2018 in te laten gaan. Hoewel het het DOK niet lijkt te lukken om een bepaald aantal leerlingen te halen in 2017, blijft het ministerie van mening dat er geen noodzaak is voor een scholenfusie.