Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Parkeercontroleur van de straat

NOORDWIJK – Wie zijn parkeervergunning wil verlengen, moet daar een halve werkdag voor opofferen. Het kantoor van de parkeerservice is namelijk alleen bereikbaar tussen 3:00 uur en 17:00 uur. Fractievoorzitter Carrie Cramer (PvdA/GroenLinks) bracht dit aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 mei. Ook lijkt er maar één medewerker te zijn, die alle verlengingen afhandelt.


Maar wethouder Gerben van Duin liet weten, dat twee nieuwe medewerksters zijn aangetrokken, als vervanger van een baliemedewerkster. 'Ook is een parkeercontroleur van de straat gehaald, om een en ander in goede banen te leiden.' Hierop liet fractievoorzitter Peter van Bochove (LSNZ) weten, dit een uitstekende actie te vinden: 'Als dit goed werkt, laat dan één persoon op straat lopen om te controleren, dan heb je geen twee parkeercontroleurs meer nodig.'