Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Toeristenticket ook voor Bollenstreek

NOORDWIJK – Een pleidooi van fractievoorzitter Koen van Asten (D66) om in Noordwijk een 'Tourist Day Ticket' in te voeren, bleek donderdag 26 mei overbodig te zijn. Hij had gelezen, dat toeristen in Rotterdam en omgeving alle belangrijke bezienswaardigheden kunnen bezoeken voor slechts 13,50 euro. Van Asten riep het college op, om dit voorbeeld te volgen.


Maar wethouder Barnhoorn liet weten, dat zo'n Tourist Day Ticket geldig is 'voor de hele provincie Zuid-Holland, dus ook voor Noordwijk.' Maar hij bleek geen idee te hebben, waar zo'n toeristenticket gekocht kan worden. Gemeenteraadslid Dirk Klinkenberg (Puur Noordwijk) schoot hem te hulp: 'Ik zag binnen een minuut op het internet, dat in Leiden het dichtstbijzijnde adres is, waar je kaartjes kunt kopen.'