Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

35 miljoen euro voor grond BloemenZee

NOORDWIJK – Het oude bouwplan voor BloemenZee gaat definitief volledig op de schop. Dit bevestigde wethouders Hans Bakker tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli. Hij liet weten, dat er intensief overleg is geweest met projectontwikkelaar Heijmans hierover. Het bedrijf heeft nogmaals bevestigd, dat 35 miljoen euro wordt betaald als vergoeding voor de grond.


Maar in plaats van de geplande hoge flatgebouwen en 200 woningen komt dit gebied er volledig anders uit te zien. Nu blijken er volgens de tekeningen nog 'maar' 120 wooneenheden te komen en dat zijn voornamelijk rijtjeshuizen, twee onder een kap woningen en villa's. Wel komen er twee 'appartementengebouwtjes', zo stelde de wethouder. Ook de stijl van de woningen wordt anders. Oorsponkelijk zouden de huizen in 'Jugendstil' gebouwd worden, maar dat wordt nu dus de 'Noordwijkse stijl'. Bakker: 'We willen vaart maken en zo snel mogelijk tot vergunning van het plan komen. We kunnen blij zijn dat er een ontwikkeling gaat plaatsvinden.'