Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Twijfels over locatie camperplaatsen

NOORDWIJK – Na heel lang praten waren de meeste politieke partijen het er eindelijk over eens: er mogen drie camperplaatsen komen binnen de gemeentegrenzen. Maar waar die campers maximaal drie dagen achtereen mogen staan; daar moet de politiek later dit jaar nog verder over praten.


Wethouder Barnhoorn had de raad voorgesteld om de drie camperplaatsen aan te leggen aan de Koningin Astridboulevard, aan het begin van de Koepelduinen. Maar al snel ontstond een discussie of andere plekken niet beter waren. Raadslid Gerard Duijndam (VVD) vond dat die plekken beter bij het voormalige Bollenbad kunnen komen, maar een andere plek op de Koningin Astridboulevard, meer richting het dorp pf een plek op het Wantveld waren voor andere partijen weer interessant. Raadslid Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) pleitte er voor, dat er voorzieningen als afvalbakken komen naast die camperplaatsen om zo vervuiling van het duingebied tegen te gaan. Barnhoorn liet weten, dat hij drie camperplaatsen voor een jaar op proef wil aanleggen en dat hij hiermee een oude motie van het CDA uitvoert. Hij komt nog terug bij de raad met een voorstel waarin de exacte plek van de camperplaatsen wordt aangegeven.