Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Omwonenden schoolgebouw Uitvaltij kwaad

NOORDWIJK – De omwonenden rondom het schoolgebouw aan de Uitvaltij zijn laaiend. Ze vinden, dat over hun hoofden heen wordt besloten over de vraag of er zeventien statushouders tijdelijk in dat schoolgebouw moeten worden opgevangen. Ze moesten hierover in de krant lezen. Er zou een onderzoek komen, maar tegelijkertijd werden al een douche en een aansluiting voor een wasmachine geïnstalleerd.


Inspreker Hiep kaartte deze kwestie aan tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli. Maar wethouder Marie José Fles bezwoer, dat het plaatsen van deze voorzieningen niets te maken had met de komst van statushouders, maar dat dit te maken had met voorbereidingen om in het schoolgebouw mogelijk antikrakers onder te brengen. 'Er is geen besluit genomen of daar statushouders komen. We hebben de ontwikkelingen rondom de antikraakwoningen stilgezet. Dat zorgde voor onrust en we hebben excuses aangeboden dat de communicatie en de verwachtingen die gewekt zijn door de antikraakwoningen onduidelijk waren.' Wel voegde ze hier aan toe, dat er de komende tijd nog meer onderhoudswerkzaamheden aan het schooltje zullen plaatsvinden, 'omdat het gebouw dat nodig heeft. Dat heeft niets met antikraak en statushouders te maken.'