Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Tegenvaller bij openbare aanbesteding

WOUBRUGGE – Het aannemingsbedrijf voor grond- water- en wegenbouw 'Kleywegen' mag de Woudeweg (en omgeving) verbeteren. Hiervoor betaalt de gemeente meer dan een miljoen euro (inclusief btw). En dat is zo'n 300.000 euro meer, dan waar het college van burgemeester en wethouders mee rekening had gehouden. Wethouder Herman Haarman hoopt, dat de gemeente aanbestedingsvoordelen kan halen uit andere projecten. Als dat niet lukt, worden dit soort werkzaamheden elders in de gemeente mogelijk uitgesteld.

Van het geld moet de riolering worden hersteld en de openbare ruimte worden heringericht. Hierbij moet rekening gehouden worden met de wensen van de bewoners en moet de omgeving ingericht worden als 30-km gebied.


De gemeente koos bij deze aanbesteding voor een nieuwe manier, waarbij drie bedrijven werden uitgenodigd om een bod te doen. Deze bedrijven moesten zelf zorgen voor de technische voorbereiding van het project, maar nu is dus duidelijk dat dit leidt tot veel hogere kosten. Maar het project afzeggen of uitstellen, is niet mogelijk, zo laat het college weten. Dat zou komen door de verouderde riolering en het feit dat her en der verzakkingen plaatsvinden. Ook rekenen de omwonenden er op, dat dit project dit jaar nog wordt gerealiseerd.