Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Uitbesteding uitgesteld

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente gaat pas in 2018 de belastingtaken uitbesteden aan Alphen aan den Rijn. Het plan was, om dit al vanaf 1 januari 2017 te doen, maar dit wordt uitgesteld.


Het college van burgemeester en wethouders kon de gemeenteraad eerder dit jaar namelijk niet overtuigen, dat op korte termijn ingrijpende maatregelen genomen moesten worden op de ICT-afdeling. Volgens dit college is dat de reden, dat het uitbesteden van de belastingtaken ook vertraging oploopt: 'De koppelingen tussen de verschillende basisregistraties zijn een cruciale factor en die zijn momenteel niet te ontvlechten', zo luidt dan ook een ambtelijk advies.