Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Schuur moet weg

WOUBRUGGE – Een schuur, die al sinds 1992 op een perceel van de Kerkweg 60 staat, moet alsnog weg. De eigenaar ervan krijgt een last onder dwangsom van 5.000 euro opgelegd door het college van burgemeester en wethouders. Ook wil de gemeente, dat 200 m2 aan stelconplaten verdwijnen. De eigenaar mag volgens de gemeente zonder vergunning namelijk maar maximaal 50 m2 aan dit soort grondverhardingen neerleggen.


In de schuur, die verhuurd wordt aan een niet-agrariër, hebben drie paarden, een koe, konijnen en kippen onderdak gevonden. Het college is echter onverbiddelijk: 'Hoewel het hobbymatig houden van vee is toegestaan in het bestemmingsplan zijn bijvoorbeeld onderkomens en opslag van goederen ten dienste van het hobbymatig houden van dieren niet toegestaan. Een stal en/of opslag moet binnen een bouwvlak (bv. agrarisch of wonen) worden geplaatst.' De schuur en stelconplaten moeten vóór 1 december van dit jaar verdwenen zijn. Er is geen mogelijkheid om deze bouwsels te legaliseren, omdat het bestemmingsplan dit niet toestaat.