Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2016

Genieten van ontspanningscursussen

Na een jaar hard werken, is de vakantie eindelijk aangebroken. En dan besef je, hoe heerlijk het is om te kunnen ontspannen. Even weg van alle waan van de dag. Hoe fijn is het, om dat ook na de vakantie vol te houden?! Dat kan, dankzij de ontspanningscursussen voor lichaam en geest bij Het Raam. Of het nu gaat om Ismakogie, Pilates, Power walking, Tai Chi of Ontspannen bewegen.

Bij Het Raam kunt u kiezen uit verschillende cursussen. Zoals Ismakogie; dat is een houding- en bewegingsleer. Met Ismakogie verbetert u uw houding, gebruikt u iedere spier en leert u rustig en met veel plezier bewegen. Maar ook wordt Pilates gegeven; dat is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Hierbij worden allerlei vormen van sport en yoga met elkaar gecombineerd om het lichaam sterker te maken.

Power walking is conditioneel wandelen en wordt ook wel sportief wandelen genoemd. Dit komt allemaal neer op fanatiek lopen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Deze training is, in de juiste hartslagzone van net boven de 50 procent van je maximale hartslag, ideaal voor vetverbranding en een betere conditie. Deze cursus wordt gecombineerd met uitstekend voedingsadvies. Bij Tai Chi worden bewegingsoefeningen gedaan, die afkomstig zijn van de gevechtskunst, met als doel om de gezondheid te verbeteren. Maar ook om te ontstressen of te mediteren. Tai Chi helpt de spieren en gewrichten los te houden.

Bij 'Ontspannen bewegen' doen de cursisten onder begeleiding van aangename muziek uiteenlopende oefeningen in een vloeiende beweging. In feite is het een mix van Tai Chi, Chi Kung en gymnastiek. De bewegingen maken het lichaam soepel en sterk en stimuleren de doorstroom van energie door het lichaam. Het is hierbij niet nodig om zware inspanningen te leveren.


Voor meer informatie of als u zich wilt inschrijven voor een (of meerdere) van de cursussen, kunt u kijken op de website: www.hetraamhillegom.cc