Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Kritiek op SJC plannen

NOORDWIJK – De VVD steunt de keuze om te investeren in nieuwe sportfaciliteiten van SJC. Toch heeft commissielid Robin van Maris kritische kanttekeningen. 'Laten we dit keer éérst eens goede tekeningen, bestek en randvoorwaarden stellen, zodat we niet gedurende het proces en achteraf constant weer in de Raad extra gelden moeten voteren. Dan is het totale gevraagde bedrag ook beter te verantwoorden, nu lijkt het wat uit de lucht gegrepen.'


Ook heeft Van Maris twijfels over de oplossing waar het geld vandaan moet komen: de NUON-reserves. 'Waarom (mis)bruiken we deze NUON-gelden? Er zijn nog andere zaken waar we allemaal nog miljoenen voor nodig hebben.' Ook het feit dat er in de toekomst bij SJC alleen nog op kunstgras gevoetbald kan worden, zorgt bij de VVD-er voor vraagtekens: 'Waarom zitten er geen gewone grasvelden bij?' Maar dat heeft te maken met het feit, dat er op kunstgras veel vaker gespeeld kan worden én de onderhoudskosten liggen lager.