Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Scheiding Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur

Wij van SWA controleren niet meer de SWA

KAAG EN BRAASSEM – 'Het verhaal van de SWA (Sociale Werkplaats Alphen aan den Rijn) is een verhaal van miscommunicatie en mismanagement.' Deze keiharde woorden uitte gemeenteraadslid Conny Punt (D66) tijdens de raadsvergadering van maandag 27 juni.


Jarenlang bleef de situatie bestaan, waarbij dezelfde bestuurders van Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop lid waren van zowel het Algemeen Bestuur als het Dagelijks Bestuur van de SWA. Hierdoor vond er geen controle plaats om te zien of de bestuurders hun controlerende taken wel goed uitvoerden. En dat heeft geleid tot een situatie waarbij de verliezen van de SWA oplopen tot zo'n drie miljoen euro. Dat kan niet langer, zo vond Punt en ze stelde, dat er een scheiding moet komen van het Algemeen Bestuur en Dagelijks Bestuur 'voor een beter bestuurstoezicht'. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) kon niet anders doen, dan Punt op haar wenken bedienen: 'We gaan dat proces tot wijziging in gang zetten. Morgen (dinsdag 28 juni, JD) gaan we in het Dagelijks Bestuur dat besluit nemen.'