Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Sociale minimakinderen kunnen leren zwemmen

KAAG EN BRAASSEM – Honderd kinderen die behoren tot de 'sociale minima' krijgen de komende jaren de gelegenheid om hun zwemdiploma A te halen. Dankzij een bijdrage van de gemeente én 12.000 euro van het Coöperatiefonds van de Rabobank is dit mogelijk gemaakt.

Maandag 27 juni overhandigde Nico Castelein, Ambassadeur van de Rabobank, symbolisch de eerste folder 'Ik leer zwemmen in De Tweesprong' aan wethouder Henk Hoek. De zwemmende kinderen krijgen dit boekje mee en zodra ze een nieuwe stap hebben gemaakt in hun zwemontwikkeling, mogen ze een nieuwe sticker in het boekje doen.

Het ondersteunen van kinderen uit arme gezinnen, zodat ze een zwemdiploma kunnen halen, bestaat al langer. Maar tot nu toe was er net genoeg geld, zodat die kinderen maar drie maanden konden leren zwemmen. En als het (gemeente)geld op was, moesten die kinderen negen maanden wachten, totdat ze verder konden gaan met hun zwemlessen. Maar die tijd ligt nu achter ons, met de donatie van het Coöperatiefonds en de gemeente.

Wethouder Henk Hoek stelde: 'Dit is een heel mooi initiatief, dat door de creativiteit van de Tweesprong tot stand is gekomen. Zij hebben samengewerkt met de Driemaster om de doelgroepen te bereiken. Met de geldelijke bijdragen kunnen we deze jongeren binnenboord houden.' Pieter Bosch, directeur van De Tweesprong, informeert, dat er nu zo'n tien kinderen uit achterstandsgezinnen zijn die deze lessen volgen, 'maar we verwachten dat dit aantal minimaal elk jaar zal verdubbelen'. Het laatste woord was voor de Ambassadeur van de Rabobank. Dit soort momenten, waardoor kinderen nieuwe mogelijkheden krijgen, zijn voor hem de kers op de taart: 'Ik ben blij dat ik bij dit soort dingen mag zijn.'


Tekst: Joep Derksen