Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Veel spektakel op kunstspektakel

LEIMUIDEN – Zondag 26 juni vond het weer plaats: de veertiende editie van het kunstspektakel Leimuiden. Tientallen kunstenaars toonden daar hun schilderijen, foto's, keramiek en gedichten. De weergoden waren het evenement gelukkig goed gezind en het publiek genoot met volle teugen.

Tradities zijn er om behouden te blijven, dus alle deelnemers zetten minimaal één verfstreep op een gezamenlijk schilderij. Dit schilderij komt een jaar lang in de etalage van Van Veen Mode te hangen. Ook wethouder van cultuur Herman Haarman kwam een kijkje nemen. Hij liet zich uitgebreid informeren door de organisatie en was vol lof over het evenement. Gedurende de hele dag bezochten vele honderden mensen het Kunstspektakel. Waar de een beladen met schilderijen en keramieken werken huiswaarts toog, vertrokken anderen voldaan en voorzien van nieuwe culturele inspiraties.

Tussendoor waren er muzikale optredens, maar ook theatervoorstellingen en Living statues. Om 15:00 trad er zelfs een DJ op; DJ Glen. Regelmatig werden de bezoekers verrast door de 'droomboot' van dagmatrozen 'Gerritje en Fransje', waar ze hun wensen konden uitspreken. En die droomwensen waren heel verschillend, waarbij iedereen wel wat anders wilde. 'Op naar de gezondheid, het winnen van de Postcodeloterij, vakantie naar de Seychellen of een nieuw huis.' Je kon het zo gek niet bedenken, of de droomboot nam de mensen mee. Gerritje roept uit voor het vertrek: 'De boot loopt niet op benzine, maar op de dromen van de bezoekers!' En weg ging de boot; hellend over bankboord, en weer naar stuurboord. De handen omhoog, effe wapperen en laat die dromen maar komen!'

De bezoekers konden verder tussen de kraampjes en de kunstenaars door lopen. 'Je ziet hier toch veel verrassende dingen', zo laat een Leimuidenaarster weten. 'De mensen kunnen toch veel meer, dan je in eerste instantie denkt.' Een ander echtpaar heeft net de Rabobank fietstocht achter de rug: 'We sluiten dit af met een bezoekje hier. Het is heerlijk!'


Tekst: Joep Derksen