Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Voorbereidingen SJC mogen van start gaan

NOORDWIJK – Voetbalvereniging SJC kan uitkijken naar de komst van een nieuwe sporthal, kantine, veldtribune en sponsorhome. Ook beschikt de club vanaf volgend jaar over 4,5 kunstgrasvelden en achttien kleedkamers voor de buitensport. Formeel moet dit besluit op donderdag 25 augustus worden genomen, maar nu al is bekend dat de raad hier een hamerslag op gaat geven. Wethouder Gerben van Duijn kreeg donderdag 7 juli toestemming om nu vast te beginnen met de voorbereidingen van de werkzaamheden.

De sporthal krijgt een omvang van 24 x 44 x 7 meter, inclusief vier kleedkamers en een tribune. Ook dient deze hal als locatie om Poppodium een eigen plek te geven. Ook krijgt SJC een 'multifunctionele' kantine; samen met de veldtribune en het sponsorhome gaat het hier om een oppervlakte van ruim duizend m2. Tegelijkertijd mag de club uitkijken naar de 4,5 voetbalvelden, die allemaal in kunstgras worden uitgevoerd. Één van die velden krijgt een wijkfunctie, zodat ook omwonenden er gebruik van kunnen maken. Ook is de vereniging blij met de achttien kleedkamers die toegezegd zijn. Dit alles gaat veel geld kosten, maar de politiek houdt de lippen stijf op elkaar waar het gaat om de vraag om hoeveel geld het gaat. Maar het bedrag zal ongetwijfeld in de miljoenen lopen.

Fractievoorzitter Theo Alkemade (CDA) is tevreden: Het voorliggende voorstel is een mooie oplossing om tegmoet te komen aan de wensen voor SJC, het Poppodium die al jaren in de wacht staat, de binnenhockey en voor het bewegingsonderwijs van de scholen.' Wel is volgens hem de verkeersontsluiting van de voetbalvereniging nog 'een punt van aandacht, omdat nu al het verkeer door de wijk Boechorst moet.' Zijn partij pleit voor een aansluiting aan de rotonde op de Berckelweg. Ook moeten omwonenden niet veel last krijgen van de buitengeluidsinstallatie, maar Alkemade vindt de plannen 'een mooie aanwinst voor Noordwijk'.

Fractievoorzitter Carry Cramer (PvdA/GroenLinks) vindt de huisvesting van SJC en PopPodium 'een duurzame beslissing en investering naar deze multifunctionele sportaccommodatie. Niet alleen voor twee organisaties maar ook voor deze locatie waarin de toekomst twee nieuwe wijken worden gerealiseerd.' Maar ook Cramer uit haar zorgen over 'een goede verkeersstroom met optimale parkeersituaties waar veiligheid voor iedereen gegarandeerd is'. Ze vindt het goed, dat er afspraken gemaakt zijn over de eigen bijdrage van SJC. Fractievoorzitter Koen van Asten (D66) deelt deze mening: 'We missen in het scenario de ontsluitingsweg naar SJC. Op dit moment wordt de Schiestraat overbelast met al het verkeer, terwijl er een goede ontsluiting kan worden gemaakt aan de Van Berckelweg. Op die manier wordt de wijk ontlast en zijn bezoekers sneller bij het sportterrein.'

Fractievoorzitter Taetske Visser-Danser (Puur Noordwijk) laat weten dat haar partij 'positief' staat tegenover de nieuwe huisvesting van SJC. 'Door de aanleg van kunstgrasvelden kan het gebruik van de velden aanmerkelijk worden uitgebreid. Het is daarmee bestendig om de aanwas van nieuwe leden uit de de ontwikkelingen Bronsgeest en Offem Zuid in de toekomst op te vangen .Daarnaast is de nieuw te bouwen sporthal een aanwinst voor de breedte sport en is het voor Poppodium prachtig dat zij daar na zoveel jaar een vast onderkomen in zullen gaan vinden.'


Joep Derksen