Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Weg bijna vrij voor onteigening deelgebied De Poelen

KAAG EN BRAASSEM – De leden van de gemeenteraad leggen grote druk op de eigenaren van de stukken grond in deelgebied De Poelen van Braassemerland. Maandag 27 juni stemden ze in met een voorstel van het college om de procedure te beginnen voor het onteigenen van dit gebied. Na een oproep van de VVD zegde wethouder Yvonne Peters (VVD) toe, dat zij op 5 september naar de gemeenteraad komt om dan definitief toestemming te vragen om over te gaan tot onteigening.

Dat betekent dus, dat de huidige grondeigenaren nog amper twee maanden de tijd hebben om een volledig plan uit te werken, zodat ze het gebied zelf kunnen ontwikkelen met woningbouw. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) vond, dat dit plan tot zelfrealisatie 'er prachtig uit ziet'. Maar haar partij wilde wel alvast het procedurele besluit tot onteigening nemen. Over de reden waarom, gaf raadslid Ruud van der Star (PRO) meer informatie: 'We hebben als gemeente belangrijke afspraken gemaakt in de GEM en komen die graag na.'


Fractievoorzitter Esther Loos (D66) liet weten, dat de raad 'niet lichtvoetig om moet gaan met een onteigeningsprocedure'. Toch stemde zij met haar fractieleden in, nadat raadslid Ton van Velzen (VVD) van de wethouder een toezegging kreeg, dat de gemeenteraad op 5 september nog een definitief besluit kan nemen over de onteigeningsprocedure.