Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Begraafplaats wordt gedenkpark

NOORDWIJK – De gemeenteraad stemt in met een investering van 50.000 euro om de (aula van de) gemeentelijke begraafplaats te verbeteren. Ook ondersteunt de politiek de wens voor een dierenbegraafplaats op een andere locatie. Maar wethouder Dennis Salman (LSNZ) stelde wel, dat de gemeente ,,niet actief op zoek gaat, maar als de mogelijkheid zich aanbiedt, zal dat een goede aanvulling zijn op het assortiment.''


Met de 50.000 euro moet de begraafplaats 'getransformeerd' (omgebouwd, JD) worden tot een 'gedenkpark'. Gehoopt wordt, dat vrijwilligers van Museum Oud Noordwijk het onderhoud en beheer van de cultuurhistorische graven en de oorlogsgraven willen overnemen. Ook moet de begraafplaats de komende jaren beter gepromoot worden, want de traditionele rustplekken ondervinden tegenwoordig steeds meer concurrentie van bijvoorbeeld natuurgraven. Met het realiseren van een 'demonstratietuin voor steenhouwers en kunstenaars' moet het voor bezoekers weer een genot worden om de gemeentelijke begraafplaats te bezoeken.