Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Crisis biedt kansen

BOLLENSTREEK – Woningbouwcorporatie Stek heeft tijdens de financiële crisis gebruik gemaakt van de situatie om stevig te onderhandelen met haar klanten. Bijvoorbeeld waar het gaat om de bedrijven die zorgen voor het onderhoud van de woningen. Stek-directeur Hans Al verstrekte woensdag 14 september meer informatie.

De afgelopen jaren heeft Stek voor 20% bezuinigd op bedrijfskosten. Al: ,,We hebben de markt mee gehad. Door de crisis konden we onderhoudscontracten lager geprijsd krijgen. We hebben ze flink om de nek geknepen.'' Hij lachte: ,,Je moet wel zakelijke druk zetten, maar ze niet doodknijpen. Door de besparingen hebben we nu weer ruimte om in andere projecten te investeren.''


Dan gaat het bijvoorbeeld om het ondersteunen van de huurders. Ook Stek merkt steeds vaker, dat mensen in psychosociale problemen komen. Tot enkele jaren geleden werden deze mensen tijdelijk elders opgevangen, maar dat is voorbij. Al: ,,Er komen meer huurders die extra aandacht nodig hebben. We bezuinigen niet verder meer op de woonconsulenten en hebben twee nieuwe woonconsulten aangenomen. Zij moeten proberen om de samenhang en saamhorigheid in de wijken zo goed mogelijk te laten zijn. Het gaat hier namelijk wel om mensen die bij ons huren en die zelf ook weer buren hebben.'' Ook werkt Stek steeds vaker samen met organisaties als GGZ en oudereninstellingen.