Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Onderhandelingen over Geestwater in laatste fase

LISSE – Als alles volgens plan loopt, zou het best kunnen zijn dat woningbouwcorporatie Stek haar 132.000 m2 aan grond in Geestwater aan een ander bedrijf kan verkopen. Stek is samen met de gemeente en 'een derde partij' al een tijd in onderhandeling met de Provincie Zuid-Holland. Als dit bestuursorgaan zegt, dat het geen probleem is om op Geestwater te bouwen, dan gaat het eigendom in andere handen over.


Stek-directeur Hans Al liet woensdag 14 september weten, dat een groot deel van de besprekingen met de Provincie gaan over zaken als geluidszones en het vliegtuigverkeer van en naar Schiphol. Zodra de Provincie akkoord gaat met het voorstel, dat Geestwater een woningbouwlocatie blijft, verkoopt Stek de grond. Al: 'Dan willen wij er zo snel mogelijk van af zijn.'