Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Wethouder Ruigrok 'Beetje dom'

LISSE – Een wethouder, die de gemeenteraad verkeerd informeert. In menig gemeente is dit reden voor ontslag van diezelfde wethouder. Maar dat is niet het geval in Lisse, zo bleek donderdag 8 september tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Heel lang had wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) de raadsleden voorgehouden, dat er nooit afspraken waren gemaakt met De Gewoonste Zaak voor de komst van een terras. Ook na stevig doorvragen van raadslid Martijn Tibboel (VVD) bleef Ruigrok volharden in zijn mening. Tot het moment dat een email openbaar gemaakt werd, waaruit duidelijk bleek dat de gemeente zo'n terras wel degelijk had beloofd aan De Gewoonste Zaak.

Vorige week kwam Tibboel nog terug op deze kwestie, nadat Ruigrok de raadsleden een brief had gestuurd, waarin hij uitlegde, dat hij nooit op de hoogte was geweest van die belofte. En dus ook niet bewust de raad onjuist had voorgelicht. Tibboel waarschuwde hem: 'Dit mag niet nog een keer gebeuren. Het is belangrijk dat de gemeente een betrouwbare partner is.' Commissielid Gerrit Meiland (CDA) deed er nog een schepje bovenop: 'Het moet inderdaad niet weer gebeuren. Maar er lijkt een lijn te komen (in het handelen van de wethouder, JD), want (op het terrein van Don Bosco, JD) werden bomen gekapt, waarbij inwoners niet werden geïnformeerd.'


Fractievoorzitter Guus Mesman van de oppositiepartij PvdA/GroenLinks was nog het meest vergevingsgezind. 'Je moet dat in de toekomst zien te voorkomen. Aan het incident zelf wil ik niet te zwaar tillen. Ik geloof hem dat hij ons naar zijn beste weten had geïnformeerd.' Fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) kwam tot een conclusie, waarbij hij koningin Máxima citeerde: 'Hij was een beetje dom'.