Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Woonboot moet blijven liggen

LEIMUIDEN – De woonboot aan de Vriezekoop 59w mag niet verplaatst worden naar de Woudsedijk-noord 12 in Rijnsaterwoude. Het college van burgemeester en wethouders weigert om hier toestemming voor te geven. De gemeente vreest, dat dit kan leiden tot illegale bewoning.


En dat niet alleen; ook zouden op de nieuwe locatie met de komst van een woonboot de geluidsnormen overschreden worden, zo stelt het college. De aanvrager had juist de woonboot willen verplaatsen, zodat op de plek aan de Vriezekoop 59w een nieuwe woonboot 'met een recreatieve bestemming' zou kunnen liggen. Bovendien heeft hij, volgens de gemeente, 'een langdurig conflict met de eigenaren van het aangrenzende perceel, waardoor de eigenaar zijn boot niet kan betreden'. Maar de gemeente wil niet, dat er een extra woonboot komt aan de Woudsedijk-noord 12. Dit ligt namelijk buiten het bestaande dorpsgebied en de geluidsnormen worden 'ver' overschreden.