Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Huurders kunnen geen bezwaarschrift indienen

ROELOFARENDSVEEN – Als bewoner van een huurwoning heb je niets te vertellen over de toekomst van je huis. De bewonerscommissie van de Oostenrijkse woningen heeft een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van het college om die woningen niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Maar het college van burgemeester en wethouders verklaart dit bezwaarschrift 'niet ontvankelijk'. Hierdoor hoeft het college geen inhoudelijk oordeel te geven over het bezwaarschrift.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat weten, dat ,,de Raad van State al in 2011 heeft geoordeeld, dat huurders geen belanghebbenden zijn bij een besluit of een huurwoning al dan geen gemeentelijk monument moet worden''. Ze vervolgt: ,,Met de regels in de hand zijn de huurders geen belanghebbende.'' Maar was het college nu eigenlijk haar handen niet in onschuld? Door het niet-ontvankelijk verklaren van het bezwaarschrift hoeft het college er namelijk geen oordeel meer over te geven. Peters stelt hierop: ,,We hebben heel vaak geprobeerd om met alle partijen gesprekken te voeren. De bewoners zijn er nadrukkelijk bij betrokken. Als je alles bij elkaar optelt, zijn het visueel aantrekkelijke woningen in een prachtig woonwijkje. Maar de materialen zijn niet meer van deze tijd en herbouw en ombouwen is duurder dan het neerzetten van nieuwe woningen. Het gaat om de huurwoningen van de bezwaarmakers. De corporatie heeft een verantwoordelijkheid om hen een ander huis aan te bieden en dat is wat het is.''